Το πάθος του κομμένου μανικιού

Η γυναίκα που κόβει το κιμονό της για να μην ξυπνήσει τη γάτα που κοιμάται πάνω.

Η εικόνα κάνει το γύρο του ίντερνετ με τη λεζάντα “Παλιά γιαπωνέζικη γκραβούρα: “Γυναίκα κόβει το κιμονό της για να μην ξυπνήσει την γάτα”.

Πολύ ωραίο θέμα, αν και είναι του 2007 και όχι παλιά γκραβούρα.

Μου άρεσε πολύ σαν εικόνα (δεδομένης της αγάπης μου προς τις γάτες) και ήθελα να ψάξω παραπάνω για να φτιάξω μια εκτύπωση για το σπίτι.

Βέβαια η αναζήτηση έφερε διαφορετικά αποτελέσματα από αυτό που περιγράφει η λεζάντα της εικόνας. Κυρίως εμφανίζεται σε ρώσικα σάιτ και μάλλον έγινε γνωστή σε αυτό το τουιτ:

Επίσης διαβάζοντας τα σχόλια, η ιστορία αυτή αναφέρεται παλιότερα για τον Μωάμεθ και τη γάτα του, Muezza, ο οποίος έκλεψε την ιστορία από ακόμα παλιότερα,  από τον Αυτοκράτορα Ai της δυναστείας των Han και τον άντρα εραστή του, στα τέλη του τελευταίου αιώνα προ Χριστού. Από τότε μάλιστα στην Κίνα “το πάθος του κομμένου μανικιού” είναι ευφημισμός για την ομοφυλοφιλία μεταξύ ανδρών, όπως μαθαίνουμε από τον Closet Professor σε αυτό το μπλογκ

The passion of the cut sleeve

Chinese emperor Ai of Han and his lover, Dong Xian

Τελικά δε θα μπει στον τοίχο του σπιτιού αφού δε τη βρίσκω σε ικανοποιητική ανάλυση. Τουλάχιστον όμως θα μείνει σε αυτό το ποστ μαζί με την ιστορία που την περιβάλλει με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Posted in Άνεμοι και ύδατα, Για να μη χαθεί

Leave a comment

enforadio_player

Κι αν δεν έχουν ειπωθεί όλα;

Περασμενα ξεχασμενα (;)
Κατηγορίες
Ιστορίες από τα πουλιά
e-κόνες

No Instagram images were found.