Διάγνωση: Απολυμένη

original_009

Ακούστε τώρα άλλη μια ιστορία εργατικής αυθαιρεσίας, που συνέβη σε φίλη μου μέσα στις γιορτές.

Η Bio Care είναι ένα υπερσύγχρονο, όπως καμαρώνει στο site της, διαγνωστικό κέντρο, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εκατομυρίων σε Γλυφάδα και Άλιμο. Φίλη δούλευε εκεί για πάνω από 5 χρόνια, όταν πριν τις γιορτές ο αφεντικός τους ανακοινώνει ότι θα διώξει κάποιους.

Ο καλός αυτός αφεντικός και μεγαλογιατρός Φώτης Παρούτογλου, θέλοντας να δείξει πόσο καλόκαρδος είναι και πως δεν θέλει, αλλά αναγκάζεται να το κάνει (γιατί οι επισκευές πέρσι στην πισίνα και η συντήρηση δύο συζύγων είναι πολύ ακριβά σπορ), λέει στο προσωπικό πως θα κάνει κλήρωση για να αποφασίσει. Βλέπεις, είσαι ένα γραναζάκι που δεν ξεχωρίζει καθόλου από τα άλλα γραναζάκια, μια άψυχη μάζα από εργατικά χέρια και τίποτα άλλο και μια κλήρωση αρκεί για να κοπούν κάποια από αυτά τα χέρια.

Αναμένοντας την περιβόητη κλήρωση (καθόλου ψυχοφθόρο για τους “μελλοθάνατους” υπαλλήλους) κάποια από αυτούς προσφέρθηκε να “απολυθεί” οικειοθελώς, αρκεί να πάρει ό,τι δικαιούται. Ο καλός αφεντικός όμως τη διαβεβαίωσε ότι δε θα έβαζε κι εκείνη μέσα στην κλήρωση και ότι δε τη διώχνει.

Όπως μάλλον κοντεύετε να καταλάβετε, η κλήρωση αυτή δεν έγινε ποτέ, σίγουρα όχι φανερά και ένα ωραία πρωί προπαραμονή Πρωτοχρονιάς η φίλη μου πάει στο ATM για να σηκώσει κάποια χρήματα και βλέπει μέσα ένα ποσό που δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί… Έτσι “βγήκε η διάγνωση” ότι απολύθηκε. Ενώ βρισκόταν σε κανονική άδεια. Φυσικά το χαρτί της απόλυσης έγραφε την επόμενη ημέρα και όλα καλά, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Φέτος το δώρο του Άι Βασίλη ήταν μια αποζημίωση απόλυσης.

Αυτή είναι η ιδιωτική περίθαλψη που προσπαθούν τόσο επίμονα να μας πείσουν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο επιχειρηματισμός, οι εντρεπρενούρς, τα αόρατα χέρια της αγοράς και οι λοιπές νεοφιλελεύθερες αρλούμπες έχουν αυτά και μόνον αυτά ως αποτελέσματα: Γεμάτες τσέπες και χλιδές κάποιων με θύματα το σεβασμό στο εργατικό δυναμικό και την αξιοπρέπεια.

ΥΓ: Η Bio Care έκλεισε τη χρήση του 2011 με καθαρά κέρδη 425.705,17 ευρώ… (ΦΕΚ 7058/ 20 Ιουλίου 2012)

Advertisements
Tagged with: , , ,
Posted in Δουλίτσα να υπάρχει

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

enforadio_player

Κι αν δεν έχουν ειπωθεί όλα;

Περασμενα ξεχασμενα (;)
Κατηγορίες
Ιστορίες από τα πουλιά
e-κόνες

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: