Για την ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου

Για κάποιο λόγο με έβγαλε ένα λινκ (δε λεω απο ποιον) στο site του Γρηγόρη Φαρμάκη, από τους πιο γνωστούς αντικρατιστές εντρεπρενουρς (αλλά με κρατικοδίαιτες μπίζνες)…

Στην πρώτη παράγραφο του πιο τελευταίου άρθρου (για το πόσο ακόμα θα πληρώνουμε το Τρίτο Πρόγραμμα…) δίνει έναν ορισμό για το “θεμελιώδες πρόβλημα” όλων των οικονομικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων αγορών:

Το θεμελιώδες πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν όλα τα οικονομικά συστήματα, από τις παραδοσιακές οικονομίες μέχρι τα κομμουνιστικά καθεστώτα και τις οικονομίες της ελεύθερης αγοράς, είναι η βέλτιστη κατανομή των πόρων της οικονομίας – δηλ. της εργασίας, του κεφαλαίου, των φυσικών πόρων – ώστε να μεγιστοποιείται το τελικό αποτέλεσμα, η ευμάρεια δηλαδή του κοινωνικού συνόλου.

Γι’αυτό φαίνεται όλοι οι νεοφιλελεύθεροι σκούζουν για το πόσο πρέπει να πέσει το κόστος εργασίας, να μεγιστοιποιήσουν τα κέρδη, να γίνουμε “πιο ανταγωνιστικοί”…

Για την ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου…

 

ΥΓ. Αφιερωμένο στην πηγή του λινκ που γουστάρει να με τσιτώνει με κάτι τέτοια… 😉

Advertisements
Tagged with: , , , ,
Posted in Κοινωνία, Οικονομία, Πρόσωπα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

enforadio_player

Κι αν δεν έχουν ειπωθεί όλα;

Περασμενα ξεχασμενα (;)
Κατηγορίες
Ιστορίες από τα πουλιά
e-κόνες
"κλείσε την τηλεόραση να κοιμηθούμε επιτέλους" #mono_agapi Πραντς με λωρίδες χοιρινό μπριζολακι με worcestershire, chili, barbeque sauce και τσένταρ. Φυσικά τα αυγά που έγιναν μετά στο ίδιο τηγάνι ήταν από άλλο πλανήτη. Άκου να δεις τι θα κάνεις. Θα κάνεις ένα κοκκινιστό. Πάντα χρειάζεται ένα κοκκινιστό. 
Αμα δεν ξέρεις πως, να πας στη @marislurp να σου δείξει, να γίνεις άνθρωπος. Εγώ επειδή προσέχω το έκανα με τηγανητές πατάτες, αλλά και με μακαρόνια γίνεται το σώσε. 
Εδώ μπες άμα είσαι άσχετος: http://www.marislurp.com/kokkinisto/
%d bloggers like this: